06-30293213 info@skintens.nl

Pigmentvlekken

Bij Skintens Hoorn wordt je snel en doeltreffend behandeld tegen je pigmentvlekken door middel van microdermabrasie en met gebruik van speciaal hiervoor ontwikkelde plantaardige producten.

Pigment oftewel melanine zit in de opperhuid. De hoeveelheid pigmentcellen in je huid bepalen de kleur van de huid. Ook zit er pigment in je haar en je ogen, pigment heeft ook een beschermende functie tegen zonlicht. Hoe meer pigmentcellen aanwezig in je huid, hoe donkerder de huid. Bij een blanke huid komen de pigmentcellen pas in werking als er zonlicht bij komt (behalve bij moedervlekken). Bij de meeste roodharige personen zijn er weinig pigmentcellen aanwezig, vandaar dat deze groep personen vaak verbranden en zich hiertegen goed moeten beschermen. Dus zonder of weinig zonbescherming worden de pigmentcellen geactiveerd en wordt je bruin. Pigmentvlekken ontstaan door opeenhoping van pigmentcellen. Naarmate je ouder wordt gaan deze pigmentcellen onderhuids samensmelten en krijg je de bekende ouderdomsvlekken of levervlekken.

Welke soorten zijn er

Er zijn vele soorten pigmentvlekken; ouderdomsvlekken of levervlekken, zomersproeten, melasma (zwangerschapsmasker), moedervlekken (aangeboren) en vitiligo. Vitiligo is een andere variant (vaak erfelijk) waarbij juist pigment ontbreekt en je witte vlekken krijgt. Bij sommige littekens die voornamelijk uit bindweefsel bestaat, zit ook vaak geen pigment meer. Maar bij andere littekens kun je juist weer veel pigment krijgen. Kortom er zijn genoeg soorten pigmentvlekken.

Wat kun je doen om pigmentvlekken te voorkomen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk tegen pigmentvlekken die veroorzaakt zijn door de zon. Er zijn blekende crème’s, fruitzuurpeelingen en de microdermabrasie. Het mooiste resultaat krijg je als je een combinatie maakt van salonbehandelingen en het gebruik van thuisproducten. De dagcrème die je gebruikt moet uiteraard voorzien zijn van een zonnefactor en als de dagcrème dit niet heeft, zal dit er apart overheen aangebracht moeten worden.

Wil je ook langdurig van je pigmentvlekken af zijn, maak dan nu een afspraak!

Contactformulier

13 + 1 =

Huidpraktijk Skintens Hoorn

Huidpraktijk Skintens Hoorn is het adres voor couperose en huidverbeterende behandelingen.

Huidpraktijk Skintens Hoorn
Tjalk 58 (gelegen tussen de Oude Veiling en Huesmolen)
1625 ED Hoorn
M: 06-30 29 32 13
E: info@skintens.nl