06-30293213 info@skintens.nl

Huidverzorging

Om te zorgen dat je huid er op je latere leeftijd nog goed uit ziet, moet je goed voor je huid zorgen. Net zoals je goed voor je gezondheid door gezonde voeding te eten, moet je voor je huid ook goede ‘voeding’ geven in de vorm van een goede huidverzorging.

Huidpraktijk Skintens Hoorn is een schoonheidssalon en praktijk in Hoorn. De nadruk op de verzorgende huidbehandelingen zijn gericht op ontspanning. Door de huid met lichte bewegingen te masseren zorg ik ervoor dat je een ontspannende uitstraling krijgt.

In deze hectische tijd waarin we leven, is het laatste waar je tijd voor hebt, ontspanning. Je rent van hot naar her, je moet alles bijhouden, je moet een rijk sociaal leven leiden, misschien kinderen die (nog) veel aandacht vragen, werken, huishouden, boodschappen doen.. en dan komt de vraag… wie geeft mij aandacht? Wanneer kom ik aan mijn ontspanning? Herken je dit?
Gun jezelf een momentje voor jezelf met een ontspannende gezichtsbehandeling, waarbij niet alleen je huid wordt verzorgd, maar ook je hoofd even tot rust komt..

Even me-time.. een uurtje..

Waarom is huidverzorging belangrijk

Onze huid is onze grootste orgaan. Onze huid beschermt ons namelijk tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ziektekiemen, bacteriën, milieuomstandigheden en bijvoorbeeld de zon. Het is daarom belangrijk dat wij deze goed verzorgen. Deze brengen onze huid (als wij deze niet beschermen) veel schade toe. Droogte lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, worden dan na verloop van tijd zichtbaar. Begin daarom tijdig met een goede verzorging, want voorkomen is immers beter dan genezen. Huidverzorging betekend niet alleen een goede dag- en nachtcrème.

Om te zorgen dat je huid er op je latere leeftijd nog goed uit ziet, moet je goed voor je huid zorgen. Net zoals je goed voor je gezondheid door gezonde voeding te eten, moet je voor je huid ook goede ‘voeding’ geven in de vorm van een goede huidverzorging.
Ook interne factoren kunnen ervoor zorgen dat de huid uit balans raakt. Stress is zo’n belangrijke factor. Ook slechte voeding, roken, medicijnen zijn interne factoren. Door van buitenaf goed te verzorgen, kun je groot leed voorkomen.

Hoe ziet een goede huidverzorging eruit

Het begint allemaal bij het de reiniging. Dit kan een milk, waszeep of foam zijn in combinatie met een lotion. Dit hangt helemaal van jouw huidtype af. Hiermee zorg je ervoor dat je huid schoon wordt en dat alle werkstoffen die je daarna gaat aanbrengen zo goed mogelijk opgenomen kunnen worden. Naast deze producten is het verstandig om minimaal 1x per week een gezichtspeeling en een masker te gebruiken. Hiermee verweek je de dode huidcellen die de huid als het ware verstoppen en deze kunnen dan makkelijk worden verwijderd. En natuurlijk een voor jouw huidtype geschikte dag- en nachtcrème. Aangevuld met een oogcrème en/of decolleté-
crème. Elk jaargetijde is anders en dit zorgt dat jouw huid steeds een andere behoefte heeft, daarom is het verstandig een aanvullende serum of concentraat te gebruiken voor extra voeding aan je huid.

Jij wilt er toch ook zo lang mogelijk jeugdig uit blijven zien?

Hoe ziet een behandeling eruit

Allereerst wordt er een intakegesprek genomen en ik noteer hoe jij jouw huid ervaart en wat je eraan wilt veranderen.
Daarna ga ik je huid reinigen en peelen om goed naar je huid te kijken. Jij krijgt een spiegel om mee te kijken. De probleem gebieden worden in kaart (anamnese) en komen na afloop in een huidplan die je na afloop mee krijgt, om thuis goed door te nemen. Daarna ga ik jouw huid verder behandelen. Met een masker en eindverzorging. Uiteraard kun je ook nog andere aanvullende behandelingen boeken, zoals epileren, verven of harsen.

er een reiniging. Zo kunnen we goed naar jouw huid kijken, daarna ga ik verder met de behandeling beginnend met een diepte reiniging, eventueel verwijderen van mee-eters, epileren, masker met een ontspannende hoofd of voetmassage (jouw voorkeur) en een crème.

Diervriendelijke producten, natuurlijke huidverzorgingsproducten, vrij van parabenen,

Wat is een anamnese

Een anamnese is het in kaart brengen van je huidconditie. Alle plekken met vlekken, huidonzuiverheden, littekens en rimpels worden genoteerd. Ook hoe de conditie van je huid is. Is deze vet, of juist niet, droog, en in welke gebieden.. etcetera. Daar hoort ook een vragenlijst bij met naw gegevens, medicijngebruik, gebruik producten, leef gewoontes. Al deze vragen komen in het intakegesprek aan bod.

Huidplan

Om te zorgen dat jij er op latere leeftijd nog jeudig en stralend mooi eruit ziet, wordt er een huidplan gemaakt.
Dit is een verkorte anamnese kaart, met een behandelplan, en verzorgingsadvies met de voor jouw huid meest geschikte producten.

Producten

De producten die geadviseerd worden zijn zonder dierlijke stoffen, vrij van parabenen, plantaardig en niet getest op dieren.

Wie wil er niet stralend uitzien?

Bij huidpraktijk Skintens Hoorn kun je ook voor andere behandelingen terecht. Alle behandelingen worden uitgevoerd met groot expertise en passie. Om de kennis up-to-date te houden, worden regelmatig bijscholingen gevolgd. Ook is de basis opleiding voor dermatologie voor schoonheidsspecialistes met goed resultaat afgerond. Deze opleiding is er op gericht om onregelmatige huidvlekken in een vroeg stadium te herkennen. Bij twijfel wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts.

30 minuten – korte reiniging, (APK-tje) – € 30,-
Milk, peeling, masker, eindverzorging

45 minuten – korte reiniging, met epileren – € 40,-
milk, peeling, epileren, masker, eindverzorging

60 minuten – reiniging met epileren en weinig mee-eters verwijderen – € 47,50
milk, peeling, epilereren, weinig oneffenheden, masker, eindverzorging

Om je huid op latere leeftijd zo gezond en in optimale conditie te houden, is een goede verzorging het allerbelangrijkst. Dit is de basis voor je toekomst! Alles heeft onderhoud nodig, zo ook je huid. Door allerlei factoren kan je huid sterk vervuild raken, denk aan de buitenlucht, uitlaatgassen, maar ook je innerlijke vervuiling, denk aan voeding of bijvoorbeeld roken, kan vervuiling veroorzaken maar ook geestelijke stress kan je huid uit balans brengen. Laat daarom zo nu en dan je huid goed reinigen en gebruik de juiste producten. Behandel je huid, zoals je iets dierbaars behandeld, liefst beter! Je hebt namelijk maar één huid, die je je hele leven meedraagt. Wees daar zuinig op. Wil je weten wat voor jouw huid goed is? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsbehandeling en dan bespreken we de mogelijkheden.

De producten die in de salon gebruikt worden zijn diervriendelijk en op natuurlijke basis.

COUPEROSE

Naarmate je ouder wordt, is de kans groot dat je steeds meer adertjes te zien krijgt in je gezicht. Bekende plaatsen zijn de neus, de kin, de wangen en het voorhoofd. Door je huid de speciale verzorging te geven, kan dit verminderen.

PIGMENTVLEKKEN

Vaak zie je bij oudere mensen steeds meer pigmentvlekken te voorschijn komen. In het gezicht en op de handen. Door gebruik te maken van microdermabrasie en speciale producten, kunnen deze plekken sterk vervagen.

WIMPERS EN WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen zijn bepalend voor de uitdrukking in je gezicht. Ook is dit (helaas) mode onderhevig. Vroeger moest dit zo dun mogelijk zijn, tegenwoordig het omgekeerde. Laat je gezicht bepalen wat bij je past.

HARSEN

Haargroei op plekken waar je die liever niet wilt, kun je door middel van hars laten verwijderen. In mijn praktijk gebruik ik harde hars voor het gezicht, oksels en bikinilijn en de striphars voor de benen en de rug.

PEDICURE

Voeten moeten je je hele leven dragen. Daarom hebben voeten, net als je huid, een goede verzorging nodig.

PEDI-GEL

Je teennagels mooi met een wit of gekleurd randje? Zeker wel tot 6 weken plezier van mooie teennagels!

VOETREFLEX

Onder je voeten zitten drukpunten die corresponderen met de organen in je lichaam.

Contactformulier

10 + 6 =

Huidpraktijk Skintens Hoorn

Huidpraktijk Skintens Hoorn is het adres voor couperose en huidverbeterende behandelingen.

Huidpraktijk Skintens Hoorn
Tjalk 58 (gelegen tussen de Oude Veiling en Huesmolen)
1625 ED Hoorn
M: 06-30 29 32 13
E: info@skintens.nl