06-30293213 info@skintens.nl

Couperose

Bestrijden van rode adertjes in het gezicht

Couperose is een huidaandoening waarbij de adertjes die normaliter ín de huid zitten en niet zichtbaar, nu aan de oppervlakte zichtbaar zijn. Het is een onschuldige maar ontsierende huidaandoening. Bij Huidpraktijk Skintens Hoorn wordt dit met succes behandeld. Dit gebeurd door middel van het inzetten van plantaardige middelen speciaal voor de couperose-huid, door kruidengeneeskunde en door middel van speciale massagetechnieken. Wil je dit effectief bestrijden dan is het noodzakelijk voor een aantal maanden, 1x per maand een behandeling te ondergaan en de hiervoor ontwikkelde plantaardige producten voor thuis te gebruiken.

Waardoor ontstaat couperose?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Naarmate je ouder wordt, worden je bloedvaatjes poreuzer en minder stevig. Ook de huid veranderd naarmate je ouder wordt. Je leefgewoonte, erfelijkheid en ook de verzorging, kan van invloed zijn op het wel of niet krijgen van couperose en de mate waarin je dit kunt krijgen. Door bepaalde voeding of dranken, temperatuurverschillen, kan de roodheid tijdelijk verergeren. De adertjes zelf worden minder sterk, waardoor er steeds meer vertakkingen ontstaan. Het bloed dat in de adertjes zit, stroomt niet of nauwelijks door. Heb je er ook nog eens kleine puistachtige vlekjes bij, dan heet dat rosacea.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea

Couperose en Rosacea lijken heel erg op elkaar maar er zijn toch een aantal verschillen. Zowel couperose als rosacea laten kleine adertjes zien in je gezicht. Vaak is het voorhoofd, de wangen, kin of neus de plekken waar het zichtbaar is. Is er een rode vlindervorm te zien in het gezicht, dan is dit de ergste fase van couperose die langzaam rosacea kan worden. Komen er kleine ontstekingen bij dan is dat vaak rosacea. Een hele bekende vorm van rosacea is de ‘drankneus’. Je ziet dan geen ontstekingen maar de huid is verdikt, poriën zijn duidelijk zichtbaar net als de adertjes. De behandeling hiervan wordt meestal door een huidtherapeut of dermatoloog gedaan, terwijl een huid die tegen rosacea aan zit, of net beginnend is, goed te behandelen is door een schoonheidsspecialiste.

Het behandelen van couperose

Omdat couperose best wel ontsierend is, wordt de huid vaak gecamoufleerd. Om te zien of dit om beginnende couperose gaat of verder gevorderde couperose of zelfs rosacea is, moet de huid gereinigd worden. Bij de lichtere of beginnende vorm van couperose is het voldoende om alleen met de juiste producten te starten om het proces tegen te gaan, en af en toe een behandeling te ondergaan. Bij de vergevorderde couperose is resultaat alleen op therapeutische basis haalbaar. Dit omdat de aandoening helaas niet in één keer weg gaat. Ook is het belangrijk dat geadviseerde producten thuis gebruikt worden. Het is ook mogelijk om met apparatuur de adertjes onderhuids weg te schroeien.

De couperose behandeling bij Skintens

Eerst beginnen we met een intakegesprek. In dit gesprek kun jij je vragen stellen over de couperose. Daarna begin ik met de behandeling. Ik reinig je huid met een milk en milde peeling. Hierdoor kan ik goed naar je huid kijken. Jij krijgt een spiegel om mee te kijken. De probleemgebieden worden in kaart gebracht in een klantenkaart (anamnese). Er wordt dan gekeken in welke gradatie de couperose is. Bij een couperose of rosacea-huid is het belangrijk niet teveel te activeren. De kans is dan groot dat het nog roder wordt. Ik behandel dit, met groot succes!, door middel van drukpuntmassages in het gezicht en rustige massagetechnieken. Vervolgens een masker, extra werkstoffen en een eindverzorging.
Aangezien ik ook interesse heb in de holistische kant van aandoeningen, geven de locaties waar de roodheid zit, psychologisch de stagnatie (stress) weer. Als je hier interesse in hebt, wil ik je hier graag meer over vertellen. Daarna volgt er nog een adviserend eindgesprek over eventuele vervolgbehandelingen en producten voor thuisgebruik.
Mijn behandelingen op het gebied van couperose/rosacea, zijn dus niet alleen gericht op het uiterlijk, maar zeker ook op het innerlijk.

Welke verzorging is belangrijk

Het is belangrijk om te beginnen met een milde reinigingsmiddel zoals een milk en een tonic, en een goede dag- en nachtcrème, speciaal voor de couperose huid. Ook adviseer ik een goede oogcrème en hals-/decolletécreme te gebruiken. De huid is hier namelijk vele malen dunner en heeft dus andere behoeften dan de rest van het gezicht. Gebruik minimaal 1x per week een milde gezichtspeeling en een speciaal masker met goede werkstoffen. Om de huid extra te voeden is het raadzaam om aanvullend speciale serums of ampullen te gebruiken.

De producten

Alle geadviseerde producten voor thuisgebruik zijn plantaardig, dus zonder dierlijke stoffen, niet getest op dieren, vrij van parabenen en minerale oliën en altijd vrijblijvend. Het is en blijft tenslotte een advies! In de salon wordt als extra ondersteuning eventueel ook aromatherapie en/of fytotherapie (kruidengeneeskunde) ingezet.

Alle behandelingen worden uitgevoerd met passie en kennis van zaken. Om de kennis up-to-date te houden, worden regelmatig bijscholingen gevolgd. Ook is de basis opleiding voor dermatologie voor schoonheidsspecialistes met goed resultaat afgerond. Deze opleiding is er op gericht om onregelmatige huidvlekken in een vroeg stadium te herkennen. Bij twijfel wordt er altijd doorverwezen naar de huisarts.

Prijzen couperose behandelingen

Voor elke type huidverbeterende of huidprobleem behandeling geldt de standaard prijs € 55 per behandeling.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan door hier te klikken of bel met 06-30293213.

Wil je een huid met een egale teint zonder camouflage, maak dan nu een afspraak!

Onderstaand vind je de overige behandelingen die te boeken zijn bij Huidpraktijk Skintens Hoorn. Heb je vragen of opmerkingen, vul dan het onderstaand contactformulier in en je krijgt binnen 24 uur antwoord.

PIGMENTVLEKKEN

Vaak zie je bij oudere mensen steeds meer pigmentvlekken te voorschijn komen. In het gezicht en op de handen. Door gebruik te maken van microdermabrasie en speciale producten, kunnen deze plekken sterk vervagen.

WIMPERS EN WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen zijn bepalend voor de uitdrukking in je gezicht. Ook is dit (helaas) mode onderhevig. Vroeger moest dit zo dun mogelijk zijn, tegenwoordig het omgekeerde. Laat je gezicht bepalen wat bij je past.

HARSEN

Haargroei op plekken waar je die liever niet wilt, kun je door middel van hars laten verwijderen. In mijn praktijk gebruik ik harde hars voor het gezicht, oksels en bikinilijn en de striphars voor de benen en de rug.

PEDICURE

Voeten moeten je je hele leven dragen. Daarom hebben voeten, net als je huid, een goede verzorging nodig.

PEDI-GEL

Je teennagels mooi met een wit of gekleurd randje? Zeker wel tot 6 weken plezier van mooie teennagels!

VOETREFLEX

Onder je voeten zitten drukpunten die corresponderen met de organen in je lichaam.

REIKI

Reiki is het krijgen van universele energie, waardoor je lichaam een aanzet krijgt om de balans de hervinden.

Contactformulier

15 + 11 =

Huidpraktijk Skintens Hoorn

Huidpraktijk Skintens Hoorn is het adres voor couperose en huidverbeterende behandelingen.

Huidpraktijk Skintens Hoorn
Tjalk 58 (gelegen tussen de Oude Veiling en Huesmolen)
1625 ED Hoorn
M: 06-30 29 32 13
E: info@skintens.nl