06-30293213 info@skintens.nl

Acne behandeling

Acne wordt met uiterste zorg behandeld bij Huidpraktijk Skintens Hoorn, door middel van het diep reinigen van de huid, het geven van voedingsadvies, en adviseren van de juiste (plantaardige) producten om thuis te gebruiken. Ook betrek ik mijn kennis van fytotherapie en aromatherapie erbij zodat jij van je acne afkomt.

Wat is acne

Acne is een verzamelnaam van huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen in de huid (puistjes). Dit hoeft niet perse een vette huid te zijn, want je kunt ook acne hebben als je een vochtarme huid hebt. Er bestaan diverse soorten acne en en er zijn dus verschillende benamingen.

Acne zijn ontstekingen aan de talgklieren, veroorzaakt door een bacterie. Onderhuids gaat de bacterie op de talgklieren inwerken, dit veroorzaakt eerst een zwelling, daarna roodheid gepaard met warmte. Dit kan onderhuids pijnlijk aanvoelen. Vervolgens gaat de huid hierop reageren door pus aan te maken. Dit veroorzaakt de ‘witte kopjes’.

Hoeveel soorten zijn er?

Er zijn vele soorten acne’s. Acne vulgaris is het meest bekend en komt het meest voor. Deze vorm is vaak bij de jeugd te zien. Ook volwassenen kunnen puistjes krijgen, deze vorm heet acne tarda. De extremere vorm heet acne conglobata. Deze vorm mag alleen door dermatologen of huidtherapeuten worden behandeld.

Hoe ziet de acne behandeling eruit?

De behandeling begint met een uitgebreide intakegesprek. Hiermee wordt alles in kaart gebracht. Acne kan namelijk diverse oorzaken hebben. Voeding, hormonen en geestelijke gesteldheid onder andere. Daarna gaat de behandeling beginnen met; het grondig reinigen van de huid met een gel of milk, waarna een speciale verwekende peeling wordt aangebracht om te zorgen dat de puistjes en/of mee-eters goed verwijderd kunnen worden, een zuiverend masker zorgt ervoor dat de openstaande talgklieren gedesinfecteerd worden, en de talg gereguleerd wordt, en als laatste de dagcrème. Na de behandeling volgt er weer adviesgesprek, de productadviezen en eventueel vervolg afspraken.

Welke producten wordt geadviseerd

In ieder geval is een goede reiniging heel belangrijk. Dit is een milk of gel met een bijpassende lotion, een peeling, een zuiverend masker en natuurlijk is een goede dag en nacht verzorging ook onmisbaar. Uiteraard met plantaardige en op jouw huid afgestemde producten.

Wil je weer een mooie, gladde en stralende huid? Maak nu een afspraak!

Contactformulier

10 + 15 =

Huidpraktijk Skintens Hoorn

Huidpraktijk Skintens Hoorn is het adres voor couperose en huidverbeterende behandelingen.

Huidpraktijk Skintens Hoorn
Tjalk 58 (gelegen tussen de Oude Veiling en Huesmolen)
1625 ED Hoorn
M: 06-30 29 32 13
E: info@skintens.nl